Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "De Essentie Van Zwarte Piet" by Dirk Bontes # Book PDF Kindle ePub Free

De Essentie Van Zwarte Piet

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: De Essentie Van Zwarte Piet
  • Author : Dirk Bontes
  • Release Date : January 06, 2014
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,History,
  • Pages : * pages
  • Size : 1758 KB

Description

Dit boek is een wetenschappelijke ontdekkingsreis. Het gaat ervan uit dat onze mensensoort duizenden jaren geleden de Aarde deelde met een andere mensensoort, met een hoog ontwikkelde en superieure wetenschap en technologie – en dat die mensensoort al een jaarwisselingsfeest vierde, met een Sint Nikolaasfiguur en een Zwarte Piet figuur: respectievelijk de heersers over de hemel en over de hel. En in deze visie zijn de hemel en de hel geen imaginaire plaatsen, maar ruimtehabitats.

Een andere mensensoort? Onmogelijk!
Onmogelijk? Heeft u dan nog nooit gehoord van de Neanderthalers? Oh, dus toch wel. Dus het zou wel mogelijk kunnen zijn…
Maar in feite waren de goden vermoedelijk niet de Neanderthalers, maar veeleer de Denisovans.

Dit boek is puur tekst: er worden wel afbeeldingen in besproken, maar er staan geen afbeeldingen in.
Dit boek heeft niet de doelstelling om bekende kennis over de Sinterklaasviering te herkauwen – tenzij dat relevant is en tot nieuwe inzichten leidt – maar het heeft vooral de doelstelling om vergeten informatie te presenteren of om informatie te presenteren die wel met de Sinterklaasviering te maken heeft, maar waarvan dat niet bekend was.

De Nederlandse Sinterklaasviering maakt deel uit van de Indo-Europese jaarwisselingsvieringen. De nadruk van het boek ligt op het Nederlandse-, Duitse- en Engelstalige cultuurgebied. Maar ook aan de niet-Indo-Europese cultuurgebieden is, waar dat relevant was, aandacht gegeven, bijvoorbeeld aan China en Japan en aan Indiaanse volkeren uit de Amerika's.

Dit boek telt vermoedelijk zo'n duizend tot tweeduizend citaten, die waar nodig uit het Duits, Engels, Frans, Latijn, Middel-Nederlands en wellicht ook uit het Spaans en Italiaans naar het Nederlands zijn vertaald en die vrijwel allemaal toegelicht en besproken worden. Vele daarvan zijn Wikipediacitaten; andere zijn afkomstig uit honderden boeken en teksten, waaronder de Bijbel en het Gilgamesh Epos.

Dit boek gaat over de Italiaanse Pinocchio, over Engelse highwaymen, over Australische bushrangers, over Amerikaanse outlaws zoals Butch Cassidy en de Sundance Kid, en over Zeeuwse kapers en over de watergeuzen die Den Briel innamen.

De geschiedenis van Zwarte Piet is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de mensheid en die werpt daar een nieuw licht op. Zo blijken de Hoekse en Kabeljouwse Twisten, en meer van soortgelijke conflicten, geen menselijke conflicten te zijn geweest, en zijn er argumenten om aan te nemen dat de bevrijding van Den Briel door de watergeuzen eigenlijk een soort van oeroud Sinterklaasritueel was.

Dit boek bevat een schat aan folklore, geschiedenis en mythologie. Het gaat over de Beeldwit, over de Koningin van Sheba, over de Groene Kinderen van Woolpit, over Jezus en over Julius Caesar, en over de Molik. Het gaat over veel te veel dingen om die hier allemaal op te noemen.


Books Free Download "De Essentie Van Zwarte Piet" PDF ePub Kindle